- loQueCuentaeselInterior - http://loquecuentaeselinterior.com -

Un Aplec cultural i reivindicatiu amb el punt àlgid en una concentració el dissabte de l’AplecEste Aplec del 2013 s’ha caracteritzat per realitzar activitats culturals i reivindicatives al llarg de tot l’any.

 Arrancava el 5 de novembre passejant la flama del correllengua per la ciutat de Morella i aquell mateix mes, en el dia contra la violència de gènere, l’Aplec va voler sumar la seua veu llegint un manifest.

El mes de desembre va ser molt especial, ja que es va celebrar la primera jornada ProAplec. Primer, amb una jornada informativa al voltant del fracking i després amb l’actuació d’Al Tall a l’Espai Firal de Morella, en el que seria l’últim concert d’este grup a la comarca dels Ports.Gener i febrer van estar marcats pels Sant Antonis de tota la comarca. Primer organitzant un concurs de dibuixos per als més menuts i després portant una exposició fotogràfica itinerant que girava al voltant de la festa del foc.

Ja entrada la primavera, una xarrada al voltant de la sanitat als Ports i el concert de Tom Bom Badil van protagonitzar la segona jornada ProAplec.

A finals de juny, l’Aplec va realitzar una jornada contra el fracking, realitzant una caminada per Vilafranca.Ja entrats en el mes de l’Aplec, el 5 i 6 de Juliol es va dedicar el cap de setmana a la figura de Vicent Andrés Estellés, amb exposicions, documentals, i actuacions musicals entre les quals va destacar Pau Alabajos. Aquell mateix cap de setmana va tindre lloc una interessantíssima xarrada al voltant de l’estat de l’educació a la nostra comarca.La cultura i la reivindicació segueix present en el cap de setmana de l’Aplec. Molta música omplirà el cap de setmana, però també hi haurà teatre amb Xavi Castillo i com no, hi haurà espai per reivindicar amb la concentració “Tots per la Comarca! Ací i Ara!” que tindrà lloc dissabte a les 18:00h a la zona del menjador.