- loQueCuentaeselInterior - http://loquecuentaeselinterior.com -

La Freixneda estrena “Galería 22” coincidint amb l’entrada del nou any

L’any 2016 ha començat amb força a nivell cultural. Des del 2 de gener, el Matarranya té una nova Sala d’Exposicions. Parlem de l’espai expositiu que la parella integrada per Esther Hofmann i Carlos Wachs ha obert al carrer Calderé de La Freixneda, davall mateix de sa casa. Un espai que s’ha estrenat amb l’exposició col·lectiva 20 x 20, en la qual hi han col·laborat els artistes Jordi Ferrer, Teresa Gracia, Joaquín Lozano, Birgit Plöbner, Ingrid Tusell, i inclús la pròpia Hofmann. La sala d’exposicions estarà oberta tots els caps de setmana, i la intenció d’esta parella natural de Suïssa però que porte molts anys residint al Matarranya, és fer una mitja d’entre tres i quatre exposicions diferents a l’any. La sala porte el nom de Galería 22.

En declaracions a Ràdio Matarranya, Hofmann i Wachs van explicar que la principal inquietud que els ha motivat a obrir este espai és que “hi ha molt poques galeries a la regió. Som artistes i coneixem molts artistes de la zona, i havíem pensat obrir una nova sala d’exposicions al Matarranya”. Un espai que van qualificar de “petit, però bonic”. L’espai està dividit en dos sales, i en esta primera exposició han reunit diferents obres pintoresques d’artistes de la regió, totes elles il·lustrades en un format de 20 per 20. La mostra, que es podrà visitar durant el pròxim mes i mig, aproximadament, és la primera que albergarà este espai, i que continuarà a partir de Setmana Santa amb una exposició de l’artista Jordi Ferrer.

Els responsables de Galería 22 van afegir que “la intenció és fer una tercera exposició este estiu”, amb la finalitat de tindre entre tres i quatre mostres anuals. A la Galería 22 també hi ha una mostra del treball artístic de Hofmann i Wachs, i la sala d’exposicions pretén ser “un punt de trobada entre els artistes del territori i que tenen vincles amb el Matarranya”, siguen suïssos, holandesos, francesos o espanyols. Els responsables de la sala van recordar que per Setmana Santa, coincidint amb la celebració de la Fira de les Antiguitats de La Freixneda, “hi haurà una nova exposició”. En esta ocasió es veurà l’obra artística de Jordi Ferrer. L’horari de visita de la sala és els dissabtes de les onze a la una de migdia i de les sis a les vuit de la tarde, i els diumenges d’onze a una.