Jordi Marin presenta la novel·la ‘Tota pedra fa paret’ a Vilafranca

AMBIENTADA EN UN MAS D'ARES DEL MAESTRAT
loquecuentaeselinterior.com / Vilafranca (Els Ports) / sábado, 12 de abril de 2014

El professor natural d’Ares, Jordí Marín, presentava a Vilafranca la seua novel·la “Tota pedra fa paret”, una història ambientada a un mas d’Ares del Maestrat i que intenta mostrar dos grans fenòmens del segle XX a les nostres terres, l’abandonament de la vida als masos i la despoblació. La presentació del llibre de Jordi Marín es desenvolupava al Saló d’Actes de la Casa Social. L’acte sera presentat per la periodista vilafranquina Violeta Tena, qui a mode d’entrevista anava introduint totes les qüestions referents al llibre. Per un altra banda, la novel·la pretén recuperar i posar en valor expressions, paraules i vocabulari que per diferents raons s’ha anat perdent amb el pas dels anys.

Actualment, l’emigració és un fenòmen que es dona amb freqüència a les nostres comarques. Encara que segons opinava Jordi Marín, l’actual situació que estem vivint pot contribuir a certs canvis en aquesta tendència i que algunes persones puguen trobar als nostres pobles, una forma de viure que fa uns anys era impensable.

Assessorat pel recentment desaparegut Pere Enric Barreda, cronista oficial de Benassal i Ares del Maestrat, Jordi Marín realitzava un glossari al voltant de les paraules i expressions arreplegades a ‘Tota pedra fa paret’.

Qualsevol persona a Vilafranca desconeixedora d’aquest llibre, podria interpretar que ‘Tota pedra fa paret’ es tracta d’un tractat de pedra en sec quan no és així. De fet el llibre és una novel·la, on la pedra en sec té el seu protagonisme, però no te res a veure amb llibres d’aquesta matèria.

L’autor està molt content de resultat que fins està obtenint amb la seua primera novel·la. Tant a la nostra comarca com a Manresa, on desenvolupa la seua tasca laboral, Marín està rebent felicitacions pel seu llibre.

Una vegada acabada la presentació, Jordi Marín signava llibre a les persones que assistien a l’acte. El llibre ‘Tota pedra fa paret’ pot adquirir-se als establiments habituals de Vilafranca.

ACTUALIDAD

.“Els Ports, és autèntic” lanzará su nueva web el 28 de abril

"ELS PORTS, ÉS AUTÈNTIC"

La nueva marca turística de la comarca de Els Ports ha difundido los encantos de la zona con un vídeo que está teniendo una gran repercusión en redes sociales


.Els Ports, Matarranya y la Terra Alta se promocionan conjuntamente

EDICIÓN PRIMAVERA 2017

Ya se ha publicado la edición de primavera 2017 del diario de promoción y difusión turística “Que hacer”, que se reparte sobre todo por la costa


.“Los pueblos más Bonitos” en la Comunidad Valenciana prevén un alto repunte de visitantes en Semana Santa

MORELLA, CALACEITE O VALDERROBRES, ENTRE ELLOS

El año pasado, la Comunidad alcanzó el mayor porcentaje de ocupación hotelera desde 2002


CREADORES

.L’últim artesà de la manta morellana

EN VÍDEO

L’artesania de les mantes morellanes ha portat el nom de la capital dels Ports arreu del món i, actualment, pràcticament només queda una persona que en fa a mà


.Una nit amb Alberedes 52, el grup de fotografia nocturna dels Ports

EN VÍDEO

La comarca dels Ports compta amb un grup de fotògrafs que s’estan especialitzant en una curiosa tècnica de fotografia nocturna


.“Galeria 22” a La Freixneda

EN VÍDEO

Un nou espai cultural d’aquesta localitat del Matarranya