Els dinosaures dels Ports s’exposaran a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València

"ELS NOSTRES DINOSAURES"
loquecuentaeselinterior.com / Morella / viernes, 29 de enero de 2015

‘Els nostres dinosaures’ serà el títol de l’exposició que es podrà visitar a l’estiu a la Ciutat de les Arts i les Ciències Príncep Felip de València. Una mostra en la que no faltaran els dinosaures dels Ports, al ser aquesta zona del nord de la província de Castelló una de les més riques en matèria paleontològica de la Comunitat Valenciana.

La proposta reunirà per primera vegada importants restes de dinosaures i s’està preparant en col·laboració amb la Universitat de València i la Xarxa de Museus d’Història Natural de la Comunitat. L’exposició s’ubicarà a la tercera planta del Museu i es podran conèixer de prop les principals troballes a la Comunitat Valenciana que revelen el ric patrimoni paleontològic del territori valencià. Aquesta nova mostra oferirà al visitant un recorregut al llarg de 250 milions d’anys on es podran veure les espècies més impressionants, tant grans com a petites, terrestres i aquàtiques, del Mesozoic, conegut com l’era dels dinosaures.

Al llarg de l’exposició, el públic recorrerà els períodes Triàsic, Juràsic i Cretàcic. La mostra reunirà peces reals i fòssils, rèpliques i maquetes, així com material audiovisual que oferirà una visió de com era el món fa milions d’anys i que els experts han aconseguit reconstruir gràcies també al valuós patrimoni del nostre territori: des de jaciments de icnitas, fins a les notables restes d’Iguanodons a la comarca dels Ports i altres espècies autòctones com a restes de grans sauròpodes i uns altres dinosaures. També estarà representada la fauna i flora d’aquesta era, amb restes d’altres animals que convivien amb els dinosaures en aquella època com aus, peixos, tortugues i fins i tot cocodrils.

‘Els nostres dinosaures’ es complementarà amb activitats, tallers i visites guiades. A més, es projectarà la pel·lícula ‘Un passeig amb dinosaures: planeta prehistòric 3D’ que complementarà l’exposició que acollirà el Museu de les Ciències de València a partir de l’estiu.

Els Ports està de moda en el camp paleontològic amb grans notícies els darrers mesos. Entre d’elles, el descobriment del nou dinosaure Morelladon Beltrani que es va presentar en societat a principis d’any. Una troballa a la que cal sumar les moltes restes que apareixen a la Mina La Parreta de la Vega El Moll, així com al Jaciment Anna de Cinctorres o als nous espais paleontològics que s’han trobat a Portell.

La comarca compta amb un museu a Morella, el Temps de Dinosaures, que va tenir xifres de rècord al 2015, la mostra temporal ‘Grans i menuts, Dinosaures i tortugues’ a la Sala del Consell, que acull actualment les restes del Morelladon Beltrani i el Museu del Palau dels SanJoans de Cinctorres. Són milers els fòssils de dinosaures que s’han trobat a la zona i que han convertit als Ports en un referent paleontològic de tota la Comunitat Valenciana.

ACTUALIDAD

.“Els Ports, és autèntic” lanzará su nueva web el 28 de abril

"ELS PORTS, ÉS AUTÈNTIC"

La nueva marca turística de la comarca de Els Ports ha difundido los encantos de la zona con un vídeo que está teniendo una gran repercusión en redes sociales


.Els Ports, Matarranya y la Terra Alta se promocionan conjuntamente

EDICIÓN PRIMAVERA 2017

Ya se ha publicado la edición de primavera 2017 del diario de promoción y difusión turística “Que hacer”, que se reparte sobre todo por la costa


.“Los pueblos más Bonitos” en la Comunidad Valenciana prevén un alto repunte de visitantes en Semana Santa

MORELLA, CALACEITE O VALDERROBRES, ENTRE ELLOS

El año pasado, la Comunidad alcanzó el mayor porcentaje de ocupación hotelera desde 2002


CREADORES

.L’últim artesà de la manta morellana

EN VÍDEO

L’artesania de les mantes morellanes ha portat el nom de la capital dels Ports arreu del món i, actualment, pràcticament només queda una persona que en fa a mà


.Una nit amb Alberedes 52, el grup de fotografia nocturna dels Ports

EN VÍDEO

La comarca dels Ports compta amb un grup de fotògrafs que s’estan especialitzant en una curiosa tècnica de fotografia nocturna


.“Galeria 22” a La Freixneda

EN VÍDEO

Un nou espai cultural d’aquesta localitat del Matarranya