El bon temps i les activitats atrauen milers de persones a la Fira Comercial i Ramadera de Vall-de-roures

S'ESTRENAVA LA INICIATIVA "VALDETAPAS"
loquecuentaeselinterior.com / Vall-de-roures / diumenge, 5 de maig de 2013

Valderrobres va celebrar els passats 4 i 5 de maig la Fira Comercial i Ramadera, una de les fires amb més història i que té més bona resposta al Matarranya. Milers de persones arribades des de diferents punts de la comarca, però també de terres veïnes com el Baix Aragó, la Terra Alta o els Ports, van aprofitar el bon temps del cap de setmana i es van desplaçar a Valderrobres per a participar de l’àmplia programació d’enguany. Va ser una fira multitudinària, i tant organitzadors com expositors, ramaders, associacions i firaires van recalcar el bon funcionament i la gran presència de públic. Enguany, les entitats del poble van eixir al carrer i van tindre el seu espai a la fira. Per la seua part, l’experiència ‘Valdetapas’ va tindre una gran resposta, i durant dissabte i diumenge es van vendre 244 tíquets que donaven dret a 9 tapes diferents.

Enguany, la Fira de Maig volia agarrar nous aires. I estos han arribat amb la implicació que van mostrar, des d’un principi, les associacions, el Patronat de Turisme i els bars i restaurants del poble. Enrique Segurana, regidor de Fires i Festes de Valderrobres, va remarcar que “hem tingut la sort de que ha fet molt bona hora. I la gent té ganes d’eixir. No pregunteu per què, però la gent té moltes ganes de fira”.
. Reconeixement a l’ajuntament
Al llarg del dissabte i el diumenge va haver activitats culturals. ‘La mà peluda’ va actuar a la Casa de Cultura, mentre que diumenge es va fer animació per a xiquets. A la carpa ramadera, per la seua part, hi havia exposició d’animals i passejos a cavall o en poni. El diumenge es va fer una exhibició de gossos pastors a càrrec de Fermín Ainzúa, mentre que l’Associació d’Oví i Caprí del Matarranya va fer entrega de les seues distincions. A la raça ojinegra, el premi va recaure en Guillermo Segarra de Beseit. A la raça maellana va ser per a Juan Ramón Boj de la Vall del Tormo. I raça aragonesa va recaure en Viver Martí de Massalió. Al mateix temps, i coincidint en els deu anys que fa que l’Associació d’Oví i Caprí del Matarranya fa entrega d’estos premis, l’entitat va distingir l’ajuntament de Valderrobres per l’organització de la Fira de Maig.

Alberto Riba, president de l’associació, va destacar l’èxit de la fira i va afegir que “s’ha vist molta gent, enguany. Ha estat una edició amb molta col·laboració per part dels pastors del Matarranya i als actes hem tingut molta gent”. Riba va apuntar que “tot i que el sector està una mica mal, els pastors tenen ganes de fer coses. Hi ha un gran ambient. I això s’ha vist no sols a la Fira de Valderrobres, sinó al curs de pastors o al projecte del banc de terres”. En relació als premis de l’associació, que fan amb Grupo Pastores, Riba va explicar que “normalment l’entreguem a gent que està jubilada, gent vinculada a les ovelles. I esta vegada, degut a l’esforç que fan per fer la fira, li hem donat a l’ajuntament de Valderrobres”. El president de l’entitat va sentenciar que “enguany la carpa ha tingut molts animals” i que “si seguim a este ritme, pot ser es quede menuda”.

. Molta presència de gent
Durant el cap de setmana, Valderrobres va reunir a molta gent. La zona comercial tenia un munt de parades que anaven des del pont de pedra fins la carpa ramadera, i dissabte es va veure molta més gent de l’habitual. Carlos Boné, alcalde de Valderrobres, va dir que “esta vegada ens ha respectat molt el temps. Hem d’estar contents. A la carpa hem tingut més expositors i enguany ha hagut un gran ambient amb la ruta de tapes”. De fet, es van arribar a vendre 244 tíquets, la majoria d’ells durant dissabte, que va ser la tarde de més afluència al ‘Valdetapas’. Boné va destacar també que “enguany volíem donar-li un aire diferent i potenciar una mica la fira. I estem contents de la resposta que hem tingut. Tenim unes 20 associacions que han volgut eixir al carrer per a exposar els seus productes o donar-se a conèixer”. I això demostra que la fira “és una cosa de tots”.

A l’espai dedicat a les associacions trobàvem a ‘La mà peluda’, a l’Associació Cultural Repavalde o a la recent constituïda Associació Jove. Marcos Pallarés, president de l’entitat, va explicar que “hem aprofitat la fira per a donar-nos a conèixer. Hem posat una barra, teníem xapes, polseres, hem preparat una rifa… tot això per a fer activitats i invertir-les en el poble”. El pròxim 25 de maig, l’Associació Jove organitzarà un concert de rock a la plaça de bous, i al llarg de la fira es van fer tallers de manualitats i de cuina per animar la festa. Per la seua part, des d’Atadi, Elena Díaz va remarcar que “la fira ha servit per a mostrar els productes que fan els participants d’Atadi de tot Teruel, i d’esta forma promocionem la nostra producció i el nostre treball”.

ACTUALIDAD

.“Els Ports, és autèntic” lanzará su nueva web el 28 de abril

"ELS PORTS, ÉS AUTÈNTIC"

La nueva marca turística de la comarca de Els Ports ha difundido los encantos de la zona con un vídeo que está teniendo una gran repercusión en redes sociales


.Els Ports, Matarranya y la Terra Alta se promocionan conjuntamente

EDICIÓN PRIMAVERA 2017

Ya se ha publicado la edición de primavera 2017 del diario de promoción y difusión turística “Que hacer”, que se reparte sobre todo por la costa


.“Los pueblos más Bonitos” en la Comunidad Valenciana prevén un alto repunte de visitantes en Semana Santa

MORELLA, CALACEITE O VALDERROBRES, ENTRE ELLOS

El año pasado, la Comunidad alcanzó el mayor porcentaje de ocupación hotelera desde 2002


CREADORES

.L’últim artesà de la manta morellana

EN VÍDEO

L’artesania de les mantes morellanes ha portat el nom de la capital dels Ports arreu del món i, actualment, pràcticament només queda una persona que en fa a mà


.Una nit amb Alberedes 52, el grup de fotografia nocturna dels Ports

EN VÍDEO

La comarca dels Ports compta amb un grup de fotògrafs que s’estan especialitzant en una curiosa tècnica de fotografia nocturna


.“Galeria 22” a La Freixneda

EN VÍDEO

Un nou espai cultural d’aquesta localitat del Matarranya